ABD'de yaşayan bir Türk, alım gücündeki farklılığı elindeki 100 dolar ile böyle gösterdi

TAKİP ET

ABD'de yaşayan bir Türk, 100 dolara neler alabildiğini çektiği video ile gösterdi.

Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonla birlikte Türk Lirası, döviz kurları karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar kuru 18.79'ın üzerinde seyrediyor.

Türkiye'de vatandaşlar ekonomik krizle boğuşurken ABD'de yaşayan bir Türk tarafından kaydedilen bir görüntü sosyal medyada viral oldu. Türk, 100 dolar ile bir marketten neler alınabileceğini gözler önüne serdi.

Osman Yeğin adlı bir Türk, "Bugün size alım gücünün size ne olduğunu göstereceğiz" diyerek videoya başladı. Ross adında bir markete giderek, Calvin Clein marka parfümünü alarak 20 dolar olduğunu aktardı. Ardından, Puma'nın ayakkabı fiyatlarını göstererek 20-35 dolar arasında satın alınabildiğini gösterdi. Sonrasında da, Nike ve Columbia marka tişörtlerinden birisinin 10-13 dolar arasında satın aldığı görüldü. 

İşte o video:

@iosmanyegin Toplam 110 dolar ve vergi ile 119 küsür bir şey tutuyor arkadaşlar ???? Türkiyede 100 birim paraya ne alınır diye sormayacam ???????????????? #amerika #osmanyegin #amerikadayaşam #amerikadabirtürk #fyp #keşfet #amerikadahayat #amerikadaiş #dolar #turkishlira #alımgücü #alımgücükarşılaştırması #fy ♬ Чупки в кръста - Fiki

abd türk 100 dolar haber ekonomi alım gücü gündem