ABD'de arabasında yemek yiyen genç polisler tarafından kurşunlandı

TAKİP ET

ABD'nin Teksas eyaletinde bir polis, arabasında yemek yiyen bir genci dışarı çıkması konusunda uyardı. Panik halinde aracıyla kaçmaya çalışan Erik Cantu, polis tarafından kurşun yağmuruna tutuldu.

ABD’deki polis şiddetlerine bir yenisi eklendi. ABD’deki Teksas eyaletinin San Antonio kentindeki polis memuru James Brennand, 17 yaşındaki Erik Cantu’yu bir fast food restoranının otoparkında yemek yediği sırada aracındayken vurdu.

Polis kamerasına yansıyan o anlarda, 17 yaşındaki gencin aracında yemek yerken, polisin kapıyı açtığı ve Erik’e araçtan çıkması gerektiğini söylediği görüldü. Yemek  yiyen gencin, polisi görünce panikleyerek aracını hareket ettirmeye çalıştığı görülüyor. Bunun üzerine polis Brennand, Erik’e defalarca ateş ediyor.

Aracını hareket ettiren Erik, hızla olay yerinden kaçarken polis memuru arkasından ateş etmeye devam ediyor.

GÖREVDEN ALINDI

Söz konusu görüntülerin sosyal medyada yayınlanması büyük tepki topladı. Tepkiler üzerine yetkili Alyssa Campos San Antonio Memuru James Brennand'ın 17 yaşındaki Erik Cantu'yu vurduktan sonra görevden alındığını açıkladı.

 Campos, Brennand'ın bir gün önce kendisinden kaçan Cantu'yu arabanın içinde gördüğünü ve konudan alakasız bir tepki verdiğini söyledi.

Campos, bir yıldan daha az bir süredir görevde olan Brennand'ın araca yaklaştıktan sonra eğitim ve polis prosedürlerini ihlal ettiğini de sözlerine ekledi.

Polis Şefi William McManus ise konuya ilişkin "O polisin o geceki davranışlarını savunmak için söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Sanırım öncesinde bir şeyler olmuş ancak bu, vurulmayı kesinlikle haklı çıkarmaz" dedi.

Hastaneye kaldırılan Erik Cantu, hafif yaralandı.

İŞTE O ANLAR

abd polis kurşunlama