ABD Başkanı Joe Biden: Türkiye'ye F-16 satmalıyız

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden, NATO Liderler Zirvesi'nin kapanışında konuştu. Biden, "Türkiye'ye F-16 satmalıyız. Modernizasyon bizim de yararımıza olacak" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'nin kapanış konuşmasını yaptı.

F-16 ÇIKIŞI
Türkiye’ye F-16 satılıp satılmayacağı sorulan Biden, “Türkiye’ye F-16 satmalıyız. F-16 savaş uçaklarının modernizasyon konusunu çözmemiz gerekiyor, bunu çözmek bizim de yararımıza olacak. Aralık ayından bu yana bunu konuşuyoruz. Kongrenin onayına ihtiyacımız var, bu onayı da alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Biden, ‘NATO sınırlarının her karışını koruyacaktır.’ ifadelerinde bulunurken, “İsveç ve Finlandiya şimdi NATO’ya hiç olmadığı kadar yakın. Onların da katılımıyla artık daha güçlü olacağız. NATO toprakları içinde sınırlarımız daha da genişleyecek.” dedi.

Biden, Ukrayna’ya 800 milyon dolarlık ek askeri yardım bütçesi sağlayacaklarını da duyurdu. Biden, ‘ABD, Ukrayna’ya desteğini sürdürecektir.” dedi. Biden, ‘Bundan sonra neler olacağını bilemiyorum ama Rusya’nın Ukrayna’yı Ukrayna’da yeneceği bir senaryoyla sona ereceğini düşünmüyorum.” dedi.

 

biden joe biden abd türkiye f-16 f-35