ABB, Melih Gökçek döneminde adeta yok pahasına kiralanan yerlerin listesini yayınlayıp, geri istedi

TAKİP ET

ABB, Melih Gökçek döneminde kiralanan belediyeye ait mülk ve işletmelerin listesini yayınlayıp belediyeye geri iadesini istedi. Sözleşmelerdeki uygun fiyatlı kiralamaların tüm listesi yayınlandı. Aşti Otoparkının bile 24 bin lira gibi uygun bir bedelle kiralanması dikkat çekti. İşte o listeler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'ten belediyeye ait olan zırhlı aracı teslim aldığını açıklamıştı.

ABB, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Melih Gökçek'in, eşinin yönetici olduğu vakfa, Keçiörengücü Spor Kulübü Derneği'ne ve aile dostu olduğu bilinen kişilere ücretsiz tahsis edilen veya uzun süreli kiralanan yerlerin de iade edilmesi gerektiğini açıklayarak, hukuki süreç işlettiklerini duyurdu.

"Milletin malı olan bu taşınmazlar, kiralayan kişiler tarafından üçüncü şahıslara kiralanmakta olup Belediyemizin elde etmesi gereken kazançların katbekat fazlası bu vakıf, kulüpler ve ailelere gitmektedir" ifadelerine yer verilen açıklamada, vakıflara ve derneklere tahsis edilen taşınmazları içeren tablolara da yer verildi.

İşte o listeler:



melih gökçek gökçek kiralamaları gökçek torpil gökçek ihalaler abb