AB Vatandaşlık Tercihinde Portekiz'e Rağbet Artıyor

TAKİP ET

Portekiz Golden Visa 2012 yılından beri tüm dünyadan yatırımcı çeken bir oturum izni programıdır. Bugünlerde en yoğun talep gösteren yatırımcılar Amerikalılar, İngilizler, Brezilyalılar ve T.C vatandaşlarıdır.

Amerikalılar ve Portugal Golden Visa

Amerika’nın vergi yükünden kurtulmak ve Avrupa’da yaşamak isteyen Amerikalılar son yıllarda Portekiz Golden Visa arayışına girmeye başlamış ve USD’nın Euro karşısında değer kazanmaya başlamasıyla birlikte Amerikalı yatırımcılar ev almak için Lizbon’u mercek altına almaktadırlar. Lizbon ve Porto gayrimenkul piyasası yükseliş trendinde olmaya devam etmektedir. Wall Street Journal’da belirtildiği üzere Lizbon, Avrupa’da ev almak isteyen Amerikalıların en çok tercih ettiği yerler arasındadır.

İngilizler ve Portugal Golden Visa

Portugal Golden Visa Brexit sonrası İngilizlerin de rağbet ettiği bir programdır. Portekiz Altın Vize programının sunduğu avantajlı koşullar nedeniyle İngilizler Avrupa Birliği ülkeleriyle başladıkları yakın teması devam ettirebilmek için Portekiz Golden Vize amaçlı Portekiz’den konut almaktadır. İngilizler Lizbon ve Porto’ya ek olarak Algarve Bölgesi’nin geniş golf sahalarına sahip sakin kısımlarında geçirecekleri tatil evleri için sahildeki villa resort’ları tercih etmektedirler. Böylece, İngilizler o çok sevdikleri Portekiz’de ikinci yaşamlarını oluşturup bir yandan da AB vatandaşlığı için Golden Visa Portekiz oturum programına başvurabilmek adına Portekiz’den konut alıyorlar.

Brezilyalılar ve Portekiz Golden Visa

Brezilyalılar için Portekiz adeta anavatan gibidir. Portekiz’in eski kolonisi olması sebebiyle Brezilya’da pek çok ailenin Portekiz’de akrabaları vardır. Ortak dil ve kültür nedeniyle Brezilyalılar arasında Portekiz, cennetten bir köşedir. Portekiz’in AB üyesi olmasından sonra Brezilyalılar için Portekiz’de oturum izni vizesi uygulaması başlamıştır. Bu yüzden Brezilya’da gitgide artan politik çalkantılar ve suç oranları nedeniyle varlıklı Brezilyalılar Golden Vize Portekiz başvurularında ilk sıraya yerleşiyorlar.

T.C Vatandaşları ve Portekiz Altın Vize

2016’nın ikinci yarısından itibaren T.C vatandaşlarının Portekiz’den konut alarak Portekiz Altın Vize programına başvuruları her geçen yıl ivme kazanarak artmıştır. Özellikle son zamanlarda Türkiye’ye uygulanan Schengen seyahat vizesi engeli nedeniyle, bu sorunu kökten çözüp ikinci bir vatandaşlık olarak AB vatandaşlığı edinmek isteyen yatırımcıların gözdesi Portugal Golden Visa programı olmuştur.

Portekiz Golden Visa nedir sorusuna verilecek en doğrudan yanıt:

Portekiz’den bir konut satın alıp yılda sadece minimum 7 gün Portekiz’de bulunarak Schengen vize engeli ortadan kalkar. Sadece beş yıl sonra ise AB vatandaşlığı hakkı kazanılır, tüm AB ülkelerinde o ülkenin vatandaşı muamelesi görülür. Üstelik bu avantajlar tek yatırımla tüm aile için geçerli.

Portekiz’de yasaya uygun bir şekilde ilerlemek ve güvenle doğru yatırımı yapmak için Portekiz Golden Visa danışmanlık şirketi EUPorto’dan destek alabilirsiniz. EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahiptir. Lizbon ve civarı, Porto ve Algarve bölgesinde en verimli ve güvenli gayrimenkul seçeneklerini sunar. Portekiz Altın Vize kapsamındaki tüm yatırım türleri ve kategorilerinde zengin bir portföye sahiptir. Minimum 280.000, 350.000, 400.000 ve 500.000 Euro tutarında getiri sağlayan gayrimenkul ve anapara korumalı/teminatlı Portekiz yatırım fonları sunar. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli seçenekler üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Golden Visa Portekiz oturum izni için tüm operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Bilgi ve iletişim için: https://euporto.com/portekiz-golden-visa adresini ziyaret edebilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.