AB'nin destek paketine ihtiyacı var

TAKİP ET

Avrupa Birliği'nin (AB) yönetim organı olan Avrupa Komisyonu yaptığı açıklamada koronavirüsün ortaya çıkarttığı krizin yaralarını sarabilmek adına destek paketine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Avrupa Komisyonu'ndan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı krizin ortaya çıkarttığı zararları düzeltebilmek için 1.6 trilyon euroluk destek paketine ihtiyaç duyulduğu açıklamasında bulundu.

Fransız BFM TV'ye konuşan Avrupa Komisyonu'nun İç Pazarlar ve Hizmetlerden Sorumlu Üyesi Thierry Breton, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Üye Paolo Gentiloni ile birlikte yürüttükleri çalışmalar hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

Koronavirüs kaynaklı krizin atlatılabilmesi için ekonomik destek paketi üzerinde çalıştıklarını ifade eden Breton, post-korona yeniden yapılandırması için 1.6 trilyon euro tutarında pakete ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

İSPANYA FON ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU
Ancak Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin hükümetleri paketin ulaşacağı miktar ve bunun nasıl finanse edileceği konusunda henüz uzlaşabilmiş değil. Daha önce İspanya hükümeti de 1.5 trilyon euroluk fon çağrısında bulunmuştu.
 

ab avrupabirliği korona euro covid19