AB istedi diye insanlık dışı karar! Türkiye'nin Belarus uçaklarına Irak, Suriye ve Yemen vatandaşları alınmayacak

TAKİP ET

Avrupa Birliği ve Belarus arasında yaşanan sığınmacı krizinde insalık dışı bir karar alındı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) açıklamasına göre Türkiye'nin Belarus uçaklarına Irak, Suriye ve Yemen vatandaşları alınmayacak

Türk Hava Yolları (THY) ve Belaruslu havayolu şirketi Belavia, göç krizi nedeniyle Belarus'un başkenti Minsk'e yapılan uçuşlara Suriye, Irak ve Yemen vatandaşları artık kabul etmeyecek.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), "Avrupa Birliği ve Belarus arasında yaşanan yasadışı sınır geçişleri sorununa bağlı olarak Ülkemiz havaalanlarından Belarus'a seyahat etmek isteyen Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarına bilet satışı yapılmaması ve uçağa alınmamaları kararlaştırılmıştır. Söz konusu uygulama ikinci bir emre kadar yürürlükte kalacaktır" açıklamasında bulundu.

BELARUS'TAN AÇIKLAMA
Belarus devletine ait havayolu şirketi Belavia tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Yetkili Türk makamlarının kararı doğrultusunda, 12 Kasım 2021 tarihinden itibaren Türkiye'den Belarus'a yapılacak uçuşlara Irak, Suriye ve Yemen vatandaşları kabul edilmeyecektir" denildi.

Açıklamada, yasağa tabi yolcuların bilet paralarını geri alma hakkına sahip olduğu kaydedildi. Ayrıca, söz konusu kararın Ankara'nın talebi üzerine alındığı kaydedildi.

 

türkiye belarus uçak sivil havacılık suriyeli ırak bilet avrupa birliği