A Milli Basketbol Takımı'nın yeni hocası Ergin Ataman oldu

TAKİP ET

A Milli Basketbol Takımı'nda Orhun Ene'nin istifasının ardından başantrenörlük görevine Ergin Ataman getirildi. Ataman'ın Anadolu Efes'teki görevine de devam edeceği öğrenildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), 2020 yılından bu yana A Milli Erkek Basketbol Takımı’nda başantrenörlük görevini yürüten Orhun Ene ile yollarını ayırdıklarını açıklamıştı.

A Milli Basketbol Takımı'nda başantrenörlük koltuğuna 2014-16 yıllarında da görev yapan Ergin Ataman getirildi.  Ergin Ataman ile 14 Nisan Perşembe günü saat 11.00’de sözleşme imzalanacak. Başarılı çalıştırıcı hem Anadolu Efes’i hem de A Milli Takımı çalıştıracak.

Koçluk kariyerine 1996 yılında Türk Telekom ile başlayan Ergin Ataman sırasıyla; Pınar Karşıyaka, Efes Pilsen, Montepaschi Siena, Ülkerspor, Climamio Bologna, Beşiktaş, Efes Pilsen, Beşiktaş, Galatasaray takımlarının koçluğunu yapmıştı

Ataman, 2017 yılından bu yana Anadolu Efes Basketbol Takımı'nın antrenörlüğünü yapıyor.
Anadolu Efes, Euroleague 2021 sezonunda Ergin Ataman önderliğinde Final Four'da zafere ulaşarak kupayı Fenerbahçe'nin ardından ikinci kez ülkemize getirmeyi başarmıştı.
 

ergin ataman basketbol milli takım anadolu efes