A Haber muhabiri Lamia Ayhan, TRT'ye müdür oldu! Lamia Ayhan kimdir?

TAKİP ET

A Haber'den TRT'ye dikkat çeken bir transfer gerçekleşti. A Haber'de cumhurbaşkanlığı muhabiri olarak görev yapan Lamia Ayhan, TRT Haber'e 'Haber Müdür' sıfatıyla transfer oldu.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kısa bir süre önce yapısında değişikliğe gidilen kamu kurumu Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’na (TRT) A Haber’den transfer yapıldı. A Haber’de cumhurbaşkanlığı muhabiri olarak görev yapan Lamia Ayhan, TRT Haber’e transfer oldu.

BirGün'ün aktardığına göre; Ayhan, kanalda ‘Haber Müdürü’ sıfatıyla görev yapacak. Ayhan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 6. Anadolu Medya Ödülleri'nde 'en iyi muhabir' seçişmişti. TRT’de geçtiğimiz aylarda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Genel Müdürlüğe de Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı atanmıştı. 

Kanalın Yönetim Kurulu üye sayısı da 7’den 9’a çıkarılmış, Hilal Kaplan gibi hükümet yandaşı isimler de yönetime alınmıştı. Kaplan’ın dışında yönetim kuruluna, Atakan Yılmaz, Meryem İlayda Atlas Çetin, Mücahid Eker, Oğuz Göksu, Oğuzhan Bilgin ve Veysel Kurt dahil edilmişti.

"ALTUN, 'PATRON BENİM' DİYOR"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, TRT’ye atamaların liyakat ilkesine uymadığını belirterek, “AKP içerisindeki çeşitli kanatların kavgasının sonucu olarak, bu atamalar gerçekleştirilmiştir. Kadro oluşturmuş artık devletin resmi yayın organlarında ‘patron benim’ diyor Fahrettin Altun” demişti.

LAMİA AYHAN?
Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu olan Lamia Ayhan, mesleğe 1997 yılında Flash TV’de başladı. Sürekli basın kartı sahibi olan Ayhan, yaklaşık 24 yıllık mesleki deneyime sahip. 1999 yılında Akşam Gazetesi’ne transfer olan deneyimli isim, yüksek yargı muhabiri olarak görev yaptı. Terör Örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yargılanması dahil olmak üzere, Türk siyaset tarihine damga vuran pek davayı sahada takip eden Lamia Ayhan, sonrasında ise 6 yıl süreyle Star Haber’de yargı, başbakanlık, meclis muhabiri olarak görev aldı. 

on olarak A Haber’de Cumhurbaşkanlığı Muhabiri olarak görev yapan Ayhan, 2011 yılından bu yana aralıksız olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı takip ediyordu. Bugüne kadar 9 kez hac görevini yerine getiren Lamia Ayhan, Ankara’da aralıksız olarak en uzun süre Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı muhabirliği yapan tek muhabir olma unvanını taşıyor.

a haber lamia ahyan trt cumhurbaşkanlığı muhabir