8 şehidimizin katili serbest bırakıldı, şehit babası ve ağabeyi isyan etti

TAKİP ET

Hakkari Çukurca'da 2016 yılında 8 askerimizi şehit eden terörist serbest bırakıldı. Şehit jandarma Astsubay Bekir Eren Deniz'in babası Galip Deniz karara isyan etti. Deniz, "Ben şehidimin kabrine nasıl ve hangi yüzle gideyim? Bugün bize bir kez daha evlat acısı yaşattınız" dedi.

BERAT TEMİZ / AYKIRI

Temmuz 2016'da Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine düzenlediği saldırıda 8 askerimiz şehit olmuştu. 

Şehitlerimizden jandarma Astsubay Bekir Eren Deniz'in babası Galip Deniz, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak saldırıda yer alan bir teröristin serbest bırakıldığını duyurdu.

Karara isyan eden Deniz, "Ben şehidimin kabrine nasıl ve hangi yüzle gideyim? Bugün bize bir kez daha evlat acısı yaşattınız. Dilerim Allah'tan aynı acıyı siz de yaşayın yaşamadan ölmeyin. Utanıyorum şehidim utanıyorum" dedi.


AĞABEYİ TEPKİ GÖSTERDİ
Şehit Bekir Eren Deniz'in ağabeyi Mustafa Deniz de sosyal medya hesabından paylaşım yaparak tepki gösterdi.

Deniz, şu ifadeleri kullandı: 
"Ülkedeki adalet sistemi: Terörist istediğini yapar, asker şehit eder, evine ateş düşürür. Kalanları yarım yaşatır. Yaralılara bi ömür boyu akıllarında kalacak izler bırakır. Yakalanır veya teslim olur. Sonuç: hakim babasına sorar şikayetçi misin? Soruya bak!

Aradan yıllar geçer öğrenirsin ki or.... çocuğu serbest bırakılmış. Sebep ney? Az mı gelmiş hapishanede benim vergimle yaşatıldığı, 'Az da dışarıda hayatına devam etsin' demişler galiba ülkenin adaletli hakimleri! Ülkenin sistemi ne güzel di mi!

Unuttuysanız hatırlatayım. 29.07.2016 yer Hakkari, Çukurca, Taşbaşı mevki, 8 asker şehit, 35 asker yaralı. Asıl adeletin olduğu Allah katında hesaplaşacağız!
Selim Çoşkun
İbrahim Betin
Bekir Eren Deniz
Hüsnü Erkut
Mustafa Tünel
Samet Akbaş
Sercan Özkul
Hasan Keleş"

Twitter'da "Kerim_Mudur" isimli kullanıcı şehit ailesinin kendisine gönderdiği mahkeme kararını paylaştı:



Ekrem Temeş isimli şahıs, 8 kez nitelikli kasten öldürme, 24 kez nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs ve devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma suçlamalarından beraat etti. "Silahlı terör örgütüne üye olmaktan” ise 1 yıl denetimli serbestlik aldı.

NE OLMUŞTU?
29 Temmuz 2016 tarihinde Hakkâri-Çukurca karayolu üzerindeki Doğanlı bölgesinde yol kontrolü yapan askerlere, PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlenmiş, saldırıda 8 askerimiz şehit düşmüş 6 askerimiz ise yaralanmıştı. Sonrasında çıkan çatışmada ise 19 askerimiz yaralanmıştı.

 

asker şehit şehit babası hakkari çukurca bekir eren deniz