6 Premier Lig kulübü Avrupa Süper Ligi'nden çekildi, Lig başlamadan dağıldı!

TAKİP ET

Futbol dünyasında kriz yaratan Avrupa Süper Ligi, kurulduktan 2 gün sonra dağıldı. Büyük tepkilerin üzerine 6 İngiliz takımı ligden çekildiğini duyurdu.

18 Nisan'da dünya futbolunun önde gelen 12 takımının kurucu üye olarak başlattığı Avrupa Süper Ligi, kuruluştan 2 gün sonra 20 Nisan'da resmen dağıldı. Chelsea, Arsenal, Tottenham, Manchester United, Liverpool ve Manchester City ligden çekildiklerini duyurdu.

 Ayrıca Manchester United'ın başkanı Woodward da istifa ettiğini açıkladı. 

AVRUPA SÜPER LİGİ'NDEN AÇIKLAMA
Yaşanan bu gelişmenin ardından Avrupa Süper Ligi'nden yapılan açıklamada, "Projeyi yeniden şekillendirmek için uygun adımları bir kez daha gözden geçiriyoruz. Yeni bir turnuva formatı daha önereceğiz çünkü içinde bulunduğumuz format işe yaramıyor. İngiliz kulüpleri, dış baskılar nedeniyle ayrılmaya zorlandı" denildi.

LIVERPOOL OYUNCULARINDAN ORTAK BİLDİRİ
Liverpool'lu oyuncular Avrupa Süper Ligi ile ilgili ortak bir paylaşımda bulundular. Açıklamada Avrupa Süper Ligi'ni istemediklerine vurgu yapıldı ve "Avrupa Süper Ligi'ni sevmiyoruz ve yapılmasını istemiyoruz. Takım olarak görüşümüz bu şekilde. Bu kulübe ve taraftarına olan bağlılığımız sorgusuz ve koşulsuzdur. Asla yalnız yürümeyeceksiniz."

UNİTED SATILIYOR
Manchester United'ın sahibi olan ABD'li Glazer ailesi, Süper lig projesinin gerçekleşmemesinin ardından kulübü satmayı düşünüyor. Manchester United Yönetim kurulu başkanı Woodward da istifa ettiğini açıkladı.

avrupa süper ligi perez lig liverpool chelsea ingiliz premier lig spor