6'lı masanın kritik toplantısı 8 saati aştı

TAKİP ET

Altı siyasi partinin genel başkanı; Millet İttifakı'nı oluşturan Altılı Masa'nın ikinci tur görüşmelerinin beşincisi için, bugün saat 12.00'de İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Altılı Masa’nın 11. toplantısı bugün İYİ Parti Genel Merkezi’nde saat 12.00’da başladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, beş genel başkanı; Genel Merkez binası önünde tek tek karşıladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu; İYİ Parti Genel Merkezi’nin girişinde Akşener ile ayrı ayrı fotoğraf çektirdikten sonra içeriye geçti.

Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanının 13 Şubat 2022 tarihinde başlattığı görüşmelerin ilk tur çalışmaları Saadet Partisi ev sahipliğinde 21 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanmıştı. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin oluşturduğu Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmelerinin ilki 2 Ekim’de, CHP Genel Merkezi’nde yapılmıştı. Liderler son olarak 5 Ocak’ta Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde bir araya gelmişti.
8 SAAT 40 DAKİKADIR SAATTİR TOPLANTI SÜRÜYOR

İYİ Parti Genel Merkezi'nde saat 12.00'da başlayan Altılı Masa toplantısı saat 20.40 itibariyle 8 saat 40 dakikadır devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimleri için 14 Mayıs tarihini işaret etmesiyle birlikte gözler bir anda Altılı Masa'ya döndü. Seçime 4 aydan kısa bir süre kalmışken Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı da merak konusu olmuştu. Söz konusu görüşmelerin beşincisinde cumhurbaşkanlığı için aday veya adayların isimleri üzerinde tartışmaların sürdüğü belirtiliyor.