6'lı masanın göç komisyonu toplandı: Süratle sığınmacıların geri dönüşünü sağlayacağız

TAKİP ET

6'lı masanın sığınmacı sorununa ilişkin kurduğu göç komisyonu toplandı. "Türk vatandaşları bu süreçte çok yıprandı" denilen toplantıda "Süratle sığınmacıların geri dönüşünü sağlayacağız" ifadelerine yer verildi.

CHP, İYİ Parti, Saadet, Gelecek, DEVA ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu 6'lı masanın sığınmacılarla ilgili sorunların çözülmesi için kurduğu göç komisyonu, önceki gün Saadet Partisi (SP) Genel Merkezi’nde toplandı.

Cumhuriyet'in haberine göre 21 Ağustos’ta SP’de buluşacak altı lider için bir ortak metin hazırladı. Parti kurmaylarının toplantıda, “Türk halkının göç konusundaki hassasiyetleri çok önemli ve bu süreçte çok yıprandılar. Sorunu derhal çözmeliyiz, sığınmacıların geri dönüşünü sağlamalıyız” değerlendirmesini yaptığı belirtildi.

Parti kurmaylarının, “Suriye hükümetiyle en üst seviyede görüşme konusunda uzlaştığı” öğrenildi.

"SÜRETLE GERİ DÖNÜŞLERİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Konunun hukuki olarak da ele alındığı aktarılan toplantıda, “Biz, Cenevre Sözleşmesi’ne göre bu insanları zaten alamazdık. Ancak onlara iç hukuka aykırı olarak geçici koruma statüsü verildi. Hukuksuzlukları düzelterek, insani ve diplomatik yollarla, süratle sığınmacıların geri dönüşünü sağlayacağız” yorumlarının yapıldığı öğrenildi.

Ortak metnin, liderlerin 21 Ağustos’ta yapacağı buluşmada değerlendirileceği ve son şeklini aldıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacağı aktarıldı. 

6lı masa göç komisyonu sığınmacı muhalefet Suriyeli