50 ilde dev operasyon: Stokçuluk gerekçesiyle 51 gözaltı!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Stokçuluk" açıklamalarının ardından harekete geçildi. Karabük merkezli 50 ilde 'Araç stokçuluğu' yaptığı gerekçesiyle 51 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Erdoğan'ın sık sık değindiği "Stokçuluk" konusunda cezaların ardından operasyonlar başladı. Karabük merkezli 50 ilde "bayilerdeki araçları toplayarak tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri" gerekçesiyle 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Geçtiğimiz günlerde ise İzmir'de bir otomotiv bayisine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle üst sınır olan 545 bin 550 lira ceza verilmişti.

ERDOĞAN SİNYALİNİ VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada stokçuluğun her alanda yaşandığına dikkat çekmişti. Katar dönüşünde yaptığı açıklamalarda ise Erdoğan "Her alan stokçuların tepesindeyiz" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan ayrıca "Bütçe müzakerelerinden sonra hemen bir yasal düzenleme yapacağız ve bu stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz. Bundan sonraki süreçte cezai müeyyidelerin çok daha yüksek olacağının sinyalini şimdiden veriyorum."  diye konuşmuştu.

operasyon araba stok stokçuluk erdoğan ekonomi dolar türk lirası