43 ilde dev 'mahrem imam' operasyonu: 143 gözaltı!

TAKİP ET

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Ankara merkezli 43 ilde 102'si mahrem imam 143 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün jandarma ve emniyet yapılanmasına yönelik soruşturmalar kapsamında Ankara merkezli 43 ilde 102'si mahrem imam 143 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

MİT, Terörle Mücadele ve Siber Daire tarafından FETÖ mensuplarının deşifresine yönelik yürütülen soruşturmaların ardından, FETÖ'nün Jandarma'daki yapıılanması içerisinde 61'i ihraç edilmiş kamu görevlisi olmak üzere 102 mahrem imam tespit edildi. FETÖ'nün Emniyet'teki yapılanmasında ise 15 kişi belirlendi. 8'i birinci sınıf 15 şüphelinin üst düzey örgüt mensupları ve bağlı oldukları mahrem imamlarla çok sayıda iletişim kurduğu tespit edildi.


Örgütün Emniyet mahrem yapılanması içerisinde yer aldıkları belirlenen şüphelilerin tamamının daha önce kamu görevinden çıkarıldığı ve rütbelerinin söküldüğü belirtildi.

Yine yürütülen soruşturmalar kapsamında yakalama kararıyla aranan ve yakalanmamak için örgütün verdiği talimat doğrultusunda sık sık ev değiştirerek gaybubet evi denilen hücre evlerinde saklandıkları tespit edilen 26 şüpheli saptandı. Bunlardan 16’sının ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu ve kamu görevinden çıkarıldıkları tespit edildi.
 

fetö mahrem imam operasyon mit emniyet jandarma