400 Liralık yardım açıklaması

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı, Sosyal medya üzerinden yayılan "Sigortalı veya sigortasız olmasına bakılmaksızın, yetişkinlere 400 TL çocuklara da 100 TL yardım yapılacaktır." şeklindeki paylaşımlara açıklık getirdi.

Tüm dünyada hayatı kabusa çeviren koronavirüs, ülkemizde de vatandaşların büyük çoğunluğunun ekonomik olarak çok zor günler geçirmesine neden oluyor.

Dükkanlarını açamayan, işlerinin kapalı olması sebebiyle ücretsiz olarak izne çıkarılan veya işlerinden olan vatandaşlar, devlet kanalı ile nasıl yardım alabileceğini araştırmaya başladı. Bu yardımlarından en çok merak edilenlerinden biri ise, İçişleri Bakanlığı tarafından 2017 yılında yürürlüğe sokulan ve il valilikleri tarafından yürütülen Açık Kapı yardımları

1000 TL yardım parası ödemeleri başladı

AÇIK KAPI NEDİR?
Açık Kapı, İçişleri Bakanlığı tarafından, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur.

AÇIK KAPI,YA YARDIMLARINA NASIL BAŞVURUR?
Bu bağlamda, elektronik olarak acikkapi.gov.tr veya turkiye.gov.tr sitelerinden  ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilmektedir.
 

400 TL BAYRAM HARÇLIĞI İDDİALARI DOĞRU MU?

İçişleri Bakanlığı, sosyal medya üzerinden yayılan ‘Sigortalı veya sigortasız olmasına bakılmaksızın, yetişkinlere 400 TL çocuklara da 100 TL yardım yapılacaktır. Bir an önce başvuru yapın’ haberlerini aşağıdaki tweet ile yalanladı. 




 

açık kapı yardımları açık kapı yardımlarına nasıl başvurulur açık kapı 1000 lira yardımı açık kapı 400 lira yardımları