30 Ağustos protokolünde Diyanet Başkanı, Genelkurmay ve kuvvet komutanlarının önüne geçti!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesiyle değiştirilen devlet protokolü sonucu dün düzenlen 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde Diyanet İşleri Başkanı, Genelkurmay Başkanı'nın önünde yer aldı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Tebrik Töreni’nde devlet protokolünde yapılan dikkat çekici değişiklik ortaya çıktı. Diyanet İşleri Başkanı daha önceki protokollerde 52. sırada yer alırken dün 12. sıraya kadar yükseldi. Diyanet İşleri Başkanı’nın 40 sıra yükselmesi dikkat çekerken Genelkurmay Başkanı’nın 14. sırada kalması da gözden kaçmadı. 

DwTürkçe’den Alican Uludağ'ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Tebrik Töreni'nde gayri resmi olarak yeni devlet protokol listesinin hayata geçtiği görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni protokol listesindeki sıralamaya göre tebrikleri kabul etti.

2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmeden önce Başkent Protokol Listesi'nin ilk üç sırasında TBMM Başkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı yer alıyordu ancak sistem değişikliğinin ardından listeden Başbakan çıkarıldı. Buna karşılık 2018'den bu yana Cumhurbaşkanlığı tarafından yeni bir Devlet Protokol Listesi yayınlanmadı.

YÜKSEK YARGI BAŞKANLARINDAN ÖNCE AKP GRUP BAŞKAN VEKİLİ ÇAĞRILDI 
Yeni hükümet sistemine geçilmesiyle birlikte TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı ilk iki sırada yer aldı. Bu isimleri, daha önceki listede Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay Başkanları izliyordu. Dünkü törende ise yüksek yargı başkanlarından önce "AKP Grup Başkan Vekili"nin adı çağrıldı. Bu sıfatla Mahir Ünal, Erdoğan'ı tebrik etti.

BAHÇELİ DE KENDİSİNİ ÖNE ÇIKARTTI 
Protokol listesine Cumhur İttifakı düzenlemesi de yapıldı. Daha önce TBMM Başkan Vekilleri, TBMM'de Grubu Bulunan Siyasi Parti Genel Başkanları'ndan bir sıra önde geliyordu. Ancak dünkü törende MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin adı 9'uncu sırada anons edildi, ardından ise TBMM Başkan Vekilleri geldi.

tsk diyanet 30 ağustos genelkurmay kara kuvvetleri kuvvet komutanları saray erdoğan cumhurbaşkanlığı