3 günlük sokağa çıkma yasağı gündemde

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Toplantıda, 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması, 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasının gevşetilmesi ve okullara verilen ara ile ilgili konular masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında telekonferans sistemiyle toplanacak.

Koronavirüs salgını ile ilgili önemli kararların görüşüleceği toplantıda; bakanlar sunum yapacak ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri değerlendirilecek.

3 GÜN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI
Toplantıda, resmi tatil olan 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'ndan itibaren 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması değerlendirilecek. Toplantıdan yasak kararı çıkması durumunda 1-2-3 Mayıs tarihlerinde 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması bekleniyor.

65 YAŞ ÜSTÜNÜN YASAĞI KALDIRILACAK MI?
65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasının da değerlendirileceği ön görülüyor. Bilim Kurulu'ndan gelen tavsiyeler ile 65 yaş üstünün sokağa çıkma yasağı esnetilebilir. Öte yandan bu karar için virüs eğrisi incelenecek.

OKULLARDAKİ ARA UZATILACAK MI?
Okullarda 30 Nisan'a kadar verilen aranın uzatılıp uzatılmayacağı konusu da toplantı konularından biri olacak. Toplantıda, okulların açılmasının ileri bir tarihe erteleneceği öngörülüyor. Ayrıca bu hafta içerisinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un gerçekleştireceği görüşmede konunun netleştirilmesi bekleniyor.
 

sokağa çıkma yasağı kabine toplantısı haber oku tatili uzatıldı mı 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı