28 Şubat davası: Çetin Doğan ve Çevik Bir'in aralarında bulunduğu 13 emekli generalin rütbeleri söküldü!

TAKİP ET

28 Şubat davasında tutuklanan ve aralarında Çetin Doğan ile Çevik Bir'in de bulunduğu 13 emekli generalin rütbeleri söküldü.

Genelkurmay Personel Başkanlığı, 28 Şubat davasında hüküm giyen Çetin Doğan ve Çevik Bir'in de aralarında bulunduğu 13 emekli generalin rütbelerinin sökülmesine ilişkin idari işlemin yapıldığını mahkemeye bildirdi.

Buna göre emekli orgeneraller Çevik Bir, Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Ahmet Çörekçi, İlhan Kılıç, emekli korgeneraller Çetin Saner, Yıldırım Türker, Vural Avar, emekli koramiral Aydan Erol, emekli tümgeneraller Erol Özkasnak, Cevat Temel Özkaynak, Kenan Deniz ve emekli tuğgeneral İdris Koralp'ın rütbesi söküldü.

Terörle mücadele gazisi anlattı: Çetin Doğan'ın gerçek yüzü!


NE OLMUŞTU?
28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 80 yaşın üzerindeki eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, eski Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak, emekli Korgeneral Yıldırım Türker ve emekli Koramiral Aydan Erol, Yargıtay'ın kararı onamasıyla tutuklanıp hapse gönderilmişti.

Öte yandan, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yapılan infaz durdurma başvurusu, “vücut bütünlüğü ya da ruhsal bütünlüğü önemli ve hayati ölçüde etkileyecek sağlık sorununun bulunmadığı” gerekçesiyle reddedilmişti.

çetin doğan çevik bir 28 şubat general rütbe genelkurmay