21 devlet başkanından koronavirüs makalesi

TAKİP ET

21 Devlet başkanı ve başbakanı İngiliz The Telegraph'a bir makale yazarak corona virüsü salgınından kurtuluş formülünü masaya yatırdı. Makale yazan liderler arasında Erdoğan, Putin ve Biden gibi isimlerin olmaması dikkat çekti.

Aralarında Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama gibi isimlerin yer aldığı 21 liderin ortak hazırladığı metinde koronavirüs salgınına karşı tüm dünyanın tek vücut olması gerektiği vurgulandı. 

Liderlerin pandemi sürecinin sonlanması için  güvenli, etkili ve ulaşılabilir aşı, ilaç ve hastalık tanı sistemlerinin kurulmasını belirttiği görüşmede "Biz birlik olarak uluslararası sağlık mimarisini geliştirerek gelecek nesilleri koruyabiliriz. Başka salgınlar ve büyük sağlık sorunları olacak. Hiçbir hükümet ya da sağlık kuruluşu tek başına bu tehditlerle mücadele edemez. Salgınlara karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Corona virüsü salgını bize herkes güvende olmadan kimsenin güvende olmayacağını çok acı ve net bir şekilde hatırlattı” ifadesi kullanıldı.

ERDOĞAN, BIDEN VE PUTİN YOK
Sadece Avrupa ülkeleri liderlerinin değil Asya ve Afrika’dan da birçok ülke liderinin imza attığı metinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Biden gibi liderler yer almazken "Hiçbir hükümet salgınla tek başına mücadele edemez. Biz bir araya gelmek zorundayız. Araştırma, engelleme, tespit etme ve etkili bir şekilde mücadele etmek için hazırlıklı olmalıyız.” şeklinde yapılan açıklama ile virüse karşı birliktelik çağrısına dikkat çekildi.