15 yaşındaki gençten sokak röportajında ders niteliğinde konuşma: "Biz değiştireceğiz"

TAKİP ET

15 yaşındaki lise öğrencisinin sokak röportajındaki konuşması sosyal medyada gündem oldu. Liseli genç, "Okuyun öğrenin bu ülkeyi biz değiştireceğiz. Kendinize güvenin ülkeyi terk etmeyin. Biz Türklükten gurur duyup, Türkiye'de yaşamaktan nefret eden gençler olduk" dedi.

Sokak röportajlarındaki açıklamalar gündem olmaya devam ediyor. YouTube'de yayın yapan Kendine Muhabir isimli kanalının sokak röportajına konuşan 15 yaşındaki lise öğrencisinin söyledikleri gündeme oturdu.

Genç, röportajda "Bu ülkeyi biz değiştireceğiz, bu ülkeyi terk etmeyin, biz Türklükten gurur duyup, Türkiye’de yaşamaktan nefret eden gençler olduk. Ya biri olmadı öbürünü seçeriz öbürü olmadı öbürünü seçeriz ama değiştireceğiz, vazgeçmeyin ya" dedi.

Liseli genç, şu ifadeleri kullanıyor:
“Ben 15 yaşında lise öğrencisiyim kendi harçlığı kendim çıkarmak için şu caddede en az 15 kere gezdim ya… Bu ülkeyi biz değiştireceğiz, bu ülkeyi terk etmeyin, biz Türklükten gurur duyup, Türkiye’de yaşamaktan nefret eden gençler olduk. Ya biri olmadı öbürünü seçeriz öbürü olmadı öbürünü seçeriz ama değiştireceğiz, vazgeçmeyin ya.

İçimizden çıkmayacak mı bir tane Cumhurbaşkanı okuyun öğrenin bu ülkeyi biz değiştireceğiz. Kendinize güvenin ülkeyi terk etmeyin. Vallahi sesim titriyor ya” ifadelerini kullandı.

15 yaşında neden bunları düşünüyorsun sorusuna ise, “Eğitim sistemi çöp 15 yaşındayım niye bunları düşünüyorum. Amerika’da 15 yaşındaki adam gidiyor Avrupa bileti alıyor geziyor. Bir tane AKP’li varsa gelsin konuşalım fikrini değiştireceğim.”

sokak röportajı lise öğrenci 15 yaşındaki genç