'13 yaşında evlilik olabilir' diyen Başhekim yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal görevden alındı

TAKİP ET

Sosyal medya hesabından paylaşım yaparak13 yaşındaki çocuğun kendi iradesiyle evlenebileceğini söyleyen Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal görevinden alındı.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü, 13 yaşında evliliği savunan Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve İHH İnsani Yardım Vakfı İl Başkanı Hasan Hüseyin Uysal hakkında idari soruşturma başlatmıştı. 

Sözcü’de yer alan habere göre, başlatılan soruşturma kapsamında Sağlık Bakanlığı, tarafından görevinden alındı. 

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, “Hasan Hüseyin Uysal başlatılan idari soruşturma kapsamında bakanlığımız tarafından görevinden alındı ve idari görevi sonlandı” dedi.

NE OLMUŞTU?

Bir sosyal medya kullanıcısının Hiranur Vakfı'ndaki tecavüze ilişkin  ilişkin paylaşımına cevap veren Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve İHH İnsani Yardım Vakfı İl Başkanı Hasan Hüseyin Uysal , "Aile vs. zorlama yoksa, kendi iradesi ile evlenmeyi istemişse, 13 yaş konusunda kimsenin itiraz etmemesi gerekmez mi? Çünkü biliyoruz, o yaşta, maalesef kendi istekleri ile gayri meşru cinsellik yaşayanlar artık var. Gayri meşrusuna engel olamayıp, meşru yolu kapatmak hangi mantık?” ifadelerini kullanmıştı.

Uysal, daha sonra gelen tepkiler üzerine paylaşımını sildi. Konya İl Sağlık Müdürlüğü, paylaşımın ardından Uysal hakkında soruşturma başlatmıştı.

Konya Hasan Hüseyin Uysal