1000 TL yardım parası ödemeleri başladı

TAKİP ET

1000 TL yardım parası yardımının ödenmesinin ardından Bakan Zehra Zümrüt Selçuk 2. faz ödemelerinin başladığını duyurdu. 1-5 nisan tarihleri arasında vatandaşlar 1.faz ödemesi yapılmıştı.

İlk ödemeleri 1-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen 1000 TL’lik sosyal yardım parası ödemelerinin ardından, vatandaşlar 2. ve 3. faz ödemelerini araştırmaya başladı. Binlerce vatandaşın arama motorlarında arattığı “1000 TL yardım parası nasıl başvurulur” sorusunun cevabını  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk verdi. YARDIM PAKETİ 3 FAZDAN OLUŞUYOR  “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi” kapsamında 'Sosyal Destek Programı 1000 TL yardım' 3 fazdan oluşuyor. 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Programı kapsamında 1. faz ödemelerinde 2,1 milyon haneye ulaştıktan sonra faz 2’de 2,3 milyon hanenin belirlendiğini ifade etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk şu açıklamaları yapmıştı: "Sosyal yardım modellerimizi de 3 faza ayırdık. Birinci fazda belirlediğimiz kriterler kapsamında 2,1 milyon haneye 1000 TL’lik desteğimizi ilettik. Bunun haricinde sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarımıza bu fazların dışında bizim her ay gönderdiğimiz periyodik paylar var. Gönderdiğimiz bu payları da biz 135 milyondan 180 milyona çıkarmıştık. Önümüzde ramazan ayı da olduğunu dikkate alarak bu ay 2 periyodik pay gönderdik. Dolayısıyla sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarımıza bu ay 360 milyon ulaşmış durumdadır.  Bu kapsamda vakıflarımız da ildeki valilerimiz ve kaymakamlarımızla beraber buradan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşabilecekler. 1. faz ödemelerinde 2,1 milyon haneye ulaştıktan sonra 2. faz ödemelerinde de belirlediğimiz 2,3 milyon hane var. Bunları da biz belli kriterlerle tespit ettik. Daha sonra bu tespit ettiğimiz kriterlerle  ön değerlendirmede bulunabilmeleri için vakıflarımıza tekrar gönderdik. Bu ön değerlendirme sonucunda sahada bir araştırma yapılması da sağlanmış oldu. Bize tekrar dönüşler oldu. Umuyoruz ki haftaya sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarımız aracılığıyla belirlediğimiz 2,3 milyon haneye de bu yardımları ulaştırabileceğiz. Bu süreçte toplamda 4,5 milyon haneye ulaşmış olacağız." 2. FAZ ÖDEMELERİ BAŞLADI Twitter aracılığıyla vatandaşlara seslenen Yerlikaya, “Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Programı kapsamında; "İkinci Faz Destek Ödemeleri"ne başladık. 114 bin 313 vatandaşımıza 1.000 TL nakit sosyal yardımı evinde teslim edeceğiz. PTT bugün 42 bin 241 yarın da 72 bin 72 eve gidecek.
Yardım alan ailelerimiz, lütfen evinizde olunuz.” ifadelerinde bulundu. 
2. fazda, bu fazda sosyal yardım alan ve birinci fazda dağıtılan bin TL’lik destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye 1000'er TL nakdi destek verileceği belirtildi
Sosyal yardımların, dernekler ve vakıflar tarafından daha önce bakanlıktan yardım alan ailelere verileceği öğrenildi. 3. FAZ BAŞVURULARI E DEVLET’TEN YAPILACAK 1000 TL sosyal yardım parası, 2 milyon 111 bin haneye 1-5 Nisan tarihleri arasında yapılmıştı. Bakan Selçuk, 3. fazda yapılacak ödemelerin ise yalnızca yardım havuzunda bulunanların değil başvuruda bulunan zor durumdaki vatandaşların da alabileceğini açıkladı.
Selçuk, altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu, tespit edilemeyen hanelere bu şekilde ulaşmaya çalışacaklarını belirtti.
Vatandaşlar ise arama motorlarından “1000 TL yardım parasına nasıl başvurulur” sorusunun yanıtını ararken, bu soru da yanıtsız kalmadı.
Selçuk, Başvuruların, https://giris.turkiye.gov.tr/ adresinden yani E-Devlet’yen alınacağını ifade etti. 3. FAZ YARDIMI KİMLERE VERİLECEK? 3. faz yardımlarının kaç haneye yapılacağı henüz belli değil. Bu yardım fazında sosyal yardım havuzunda yer almayan anca koronavirüs salgını sebebiyle zor duruma düşmüş, işyerini kapatmış ve işten çıkarılmış kişilere yardım paralarının ulaştırılması planlanıyor.
Bu sebeple, oldukça geniş bir kesimin yardım kapsamına girebileceği ifade edilirken, “Kişinin birkaç ay önce çok iyi geliri olabilir, evi olabilir, iyi yaşam standartları olabilir, ancak koronavirüs nedeniyle işletmesi kapanmıştır, kendisi de maddi zorluğa düşmüştür. Hedef tam olarak bu kişilere ulaşabilmek. Koronavirüsün maddi olarak zarar verdiği herkes bu kapsama girecek” bilgisi veriliyor.

400 Liralık yardım açıklaması

edevlet sosyal yardım zehra zümrüt selçuk