10 gün önce 132 kaçağın yakalandığı İstanbul Fatih'te yine onlarca kaçak etrafa dağıldı

TAKİP ET

İstanbul'un Fatih ilçesi Samatya semtinde onlarca kaçağın etrafa dağıldığı anların görüntüsü ortaya çıktı. Aynı noktada 10 gün önce de 132 kaçak yakalanmıştı.

Sığınmacı sorunu ve göç hareketleri gündemdeki yerini korurken Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren kaçaklardan yeni görüntüler gelmeye devam ediyor.

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Samatya semtinde onlarca kaçağın etrafa dağıldığı anlar saniye saniye görüntülendi.

Kaçakların koşarak sağa sola dağıldığı anların görüntüsü bir vatandaş tarafından saniye saniye cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Sözkonusu kaçakların yakalanıp yakalanmadığı ise bilinmiyor. Görüntülere ilişkin resmi makamlardan da açıklama yapılmadı.

10 GÜN ÖNCE AYNI NOKTADA 132 KİŞİ YAKALANMIŞTI

Fatih Samatya'da 10 gün önce de Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren 132 kaçak yakalanmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçakların kamyon kasasından atlayarak etrafa dağıldığı ihbarı üzerine harekete geçmişti. 

Emniyet, çalışmalar sonucu 132 kaçağın yakalandığını ve sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildiğini açıklamıştı.

MARMARİS'TE DE KAMYON KASASINDAN KAÇAKLAR İNMİŞTİ

Muğla Marmaris'in Siteler Mahallesi'nde de dün akşam saatleri sırasında sokağın ortasında duran kamyonetin kasasından bir anda onlarca kaçak çıkıp, kentin sokaklarına dağıldı.

Marmaris'in en turistik yerlerinden biri olan ve oteller bölgesi olarak da adlandırılan yerde yaşanan olay sonrasında, polise birçok ihbar telefonu gitti.

Polis ekiplerinin çalışması sonucu aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 24 kaçak yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan kaçaklar, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi.

Marmaris'te bir kamyonetin kasasından sokağın ortasına bırakılan kaçaklar böyle görüntülendi

İstanbul Fatih kaçak Samatya