1 milyon yazılımcı projesine nasıl başvuru yapılır?

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'tarihi bir istihdam projesi' olarak adlandırdığı ' 1 milyon yazılımcı projesini duyurdu. Açıklanan projede adaylar; BTK'nın eğitim platformunda toplamda 13 farklı kategoride eğitim alacaklar. Eğitimlerini başarıyla bitiren adaylar farklı sektörlerde iş bulma imkanına da sahip olacaklar. Projeye nasıl başvurulur? Hangi alanalarda eğitimler olacak? İşte merak ettiğiniz soruların cevapları…

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 1 milyon yazılımcı istihdam projesini twitter hesabından duyurdu. Ülkemizin yazılım alanındaki ihtiyaçlarını karşılanması için projenin öneminin altını çizdi. 1 milyon yazılımcı projesi kapsamında toplamda 13 farklı alanda yazılımcılar yetiştirilecek. BTK’nin eğitim platformu üzerinde eğitimlerini bitiren adaylar farklı sektörlerde iş bulabilecekler.

1 MİLYON YAZILIMCI PROJESİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Bakan Berat Albayrak tarafında duyurulan 1 milyon yazılımcı projesine başvurular, Hazine ve Maliye Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden olacak. 13 farklı kategoride toplamda 46 bin 762 dakikada eğitim bulunmakta. Adaylar her bir kategori için toplamda 31 online derse girecek.
1 MİLYON YAZILIMCI PROJESİNE BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

#1.Adım: https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login adresinden T.C Hazine ve Maliye Bakanlığı internet sitesine gidin.
#2.Adım:  Daha önce oluşturduğunuz üyeliğiniz yok ise "Kayıt Ol" butonuna tıklayarak yeni kayıt oluşturun.
#3.Adım: "Kayıt Ol" butonuna tıkladıktan sonra size eski veya yeni kimlik bilgisi ile kayıt olma seçenekleri karşılayacak. Buradan kendinize uygun olan seçeneğe tıklayın
#4.Adım: Kimlik bilgilerinizi girin, ardından e-Posta, Cep Telefonu, Yaşadığınız Şehir ve Çalışma Şekli alanlarını doldurun.
#5.Adım: Kayıt Ol butonuna tıklayın.
#6.Adım: e-Postanıza gelen aktivasyon bağlantısına tıklayın. (Aktivasyon linki, başvurunuz onaylandığı takdirde gelecektir.)
#7.Adım: Şifrenizi belirleyin ve işleminiz tamam.

1 milyon yazılımcı projemiz tamamlandı


1 MİLYON YAZILIMCI PROJESİNDE HANGİ KATEGORİLERDE EĞİTİMLER OLACAK?

Proje kapsamında BTK’nın online eğitim platformu üzerinden adaylar eğitim alacak işte eğitim alınabilecek kategoriler:

Big data

Algoritma

Bilgisayar programlama

Block chain

İş zekası

Office programlama

Siber güvenlik

Veri tabanı

Web programlama

Oyun programlama

EĞİTİMİ TAMAMLAYANLAR HANGİ ALANLARDA İŞ SAHİBİ OLABİLECEK?

BTK’nın eğitim platformu üzerinden eğitimlerini tamamlayana adaylar bilgi güvenliği, iş analisti, network uzmanı, siber güvenlik uzmanı, web tasarım uzmanı, back-end yazılım uzmanı, front-end yazılım uzmanı ve farklı alanlarda yazılım geliştirme uzmanı olabilecek.

1 MİLYON YAZILIMCI PROJESİNİ TAMAMLAYAN ADAYLAR NASIL İŞ BULACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamalarına göre, 1 milyon yazılımcı projesine katılan bütün adayaların öz geçmişleri bir havuzda toplanacak ve bu havuz firmaların erişimine açık olacak. Firmalar ihtiyaçlarına göre bu havuzdan uygun adayalara ulaşabilecek ve istihdam sağlanabilecek.