1 milyon yazılımcı projesi için aktivasyon kodları dağıtılmaya başlandı

TAKİP ET

Bakan Berat Albayrak'ın duyurduğu 1 milyon yazılımcı projesi için başvurular 21 Nisan'da başlamıştı. Başvurusu onaylananlar için ise kodlar dağıtılmaya başlandı.

Berat Albayrak proje için “tarihi bir istihdam projesi" demişti. Başvurusu onaylananlar için dağıtılan kodlar kayıt oldukları e-posta adreslerine gelecek. Eğer siz de başvuru yaptıysanız e-posta kutunuzu kontrol etmenizde fayda var. 

1 milyon yazılımcı projesine nasıl başvuru yapılır?




Hazine ve maliye bakanlığı resmi internet sitesinde şu duyuruyu yayınladı:

Kamuda ve özel sektörde, Bilgi Teknolojileri alanında kariyer sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın özgeçmişlerinin oluşturulması kapsamında “ 1 milyon istihdam” uygulaması geliştirilmiştir. Uygulama sektörün yazılmıcı ihtiyacına büyük oranda karşılık verecek bir proje olarak önümüzde durmaktadır.
Bu kapsam dahilinde vatandaşlarımızın özgeçmişlerinin dijital ortamda erişilebilir olması amaçlanmaktadır.

1 milyon yazılımcı projemiz tamamlandı


Açıklama şöyle devam etti:

BTKAkademi ve 1Milyonİstihdam uygulamaları arasındaki entegrasyon sayesinde kullanıcların BTKAkademi üzerinden aldıkları eğitimlerin ve kazandıkları yetkinliklerin istihdam uygulaması içerisindeki özgeçmişlerine yansıtılması sağlanacaktır. Özgeçmiş havuzunda ihtiyaca göre nitelikler filtrelendiğinde alınan ve tamamlanan bu eğitimler işverenlere önemli bir referans olacaktır.