1 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanlığı Erdoğan başkanlığında toplanacak.Gündemdeki en önemli konu 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı.

Huber Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında dijital olarak gerçekleştirilecek kabine toplantısının en önemli gündemi 1 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı.

Koronavirüse karşı alınacak önlemlerin detaylarıyla konuşulacağı toplantıda, normalleşme sürecine dair de bir yol haritası belirleneceği konuşuluyor.

20 YAŞ ALTI ve 65 YAŞ ÜSTÜNE ESNEKLİK GELECEK Mİ?
Normalleşme döneminin en önemli adımı sayılabilecek 20 yaş altı ve 65 yaş üstü insanların sokağa çıkma yasağının esnetilmesi konusunun karara bağlanması bekleniyor.

NORMALLEŞME SENARYOLARI
Başta turizm, tarım ve sanayi olmak üzere üç kritik sektörde uygulamaya konulacak normalleşme senaryoları kabinede ele alınacak.

AVM KONUSU
Alışveriş merkezlerinin açılması konusu da normalleşme sürecininde ele alınacak konulardan biri olarak görülüyor.Bu konuda genel kanının kademeli bir açılma olması yönünde.

UZAKTAN EĞİTİME DEVAM
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sınav takvimi, sınıf geçme, mezuniyetler, uzaktan eğitimin sonuçları ve önümüzdeki dönemle ilgili hazırlıklar konusunda bilgi verecek. Bu bilgiler ışığında uzaktan eğitimin bir süre daha devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapılacak kabine toplantısının ardından açıklama yapması bekleniyor.

kabine toplantısı kabine toplantısı ne zaman 2020 kabine sistemi nedir kabine sistemi kabine koronavİrÜs toplanti