1 Mayıs olaylı başladı: Onlarca gözaltı!

TAKİP ET

Kısıtlamaya rağmen 1 Mayıs'ı kutlamak için Taksim'e yürümek isteyen gruplara polis müdahale etti. Olaylı başlayan yürüyüşte onlarca kişi gözaltına alındı.

Sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla farklı güzergahlardan Taksim’e çıkmak isteyen gruplar, polis müdahalesi ile karşılaştı. 60 kişinin gözaltına alındığını belirtildi.

Koronavirüs önlemleri ve tam kapanma nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları yasaklandı. İşçi Temsilciler Konseyi, Emeğin Gücü ve Gençlik Meclisleri gibi gruplar farklı güzergahlardan Taksim’e doğru yürüyüş düzenledi. Yasak olan yürüyüşlere polis müdahale etti. Çok sayıda gözaltı yaşandı. 

1 MAYIS ALANI TAKSİM’DİR
İşçi Temsilciler Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü, Taksim Tarlabaşı’nda “1 Mayıs alanı Taksim’dir” pankartı ile yürüyüş düzenledi. İTK ve Emeğin Gücü üyeleri polis tarafından gözaltına alındı. 

GENÇLİK MECLİSLERİ’NE DE MÜDAHALE 
Mecidiyeköy’den Taksime yürüyen Gençlik Meclisleri üyeleri ve “Kampüsten sokağa, biz kazanacağız” pankartıyla yürüyen genç üniversiteliler de polis müdahalesi ile karşı karşıya geldiler. Çok sayıda eylemci gözaltına alındı. 

60 KİŞİ GÖZALTINDA 
Çağdaş Hukukçular Derneği, tüm eylemlerden yaklaşık 60 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. 

TAKSİM’DE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ 
1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Taksim Meydanı’nda bulunan Cumhuriyet Anıtı ve Gezi Parkı başta olmak üzere birçok nokta polis barikatlarıyla kapatıldı. 

M2 Yenikapı-Hacıosman metro istasyonunun, Taksim, Şişhane ve Osmanbey durakları da kapatıldı.

1 mayıs polis taksim istanbul eylem