1 Haziran'da normalleşme nasıl olacak? Maske zorunluluğu kalkıyor mu? İşte detaylar...

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu'nun 1 Haziran sonrası için normalleşme adımları yapılacağını açıklamasının ardından vakalarda düşüş sürdüğü takdirde sahillerde, parklarda araya mesafe koymak koşulu ile maske takma zorunluluğu kalkacak. Restoran ve kafeler ise kişi sınırlamasıyla açılabilecek.

Büyük merakla beklenen normalleşme kararları 1 Haziran’da açıklığa kavuşacak. Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamasının ardından gözler, Kabine toplantısından çıkacak karara çevrildi. Kararda vaka sayısındaki gidişat önemli bir koşul olacakken vaka sayılarında düşüş meydana gelirse normalleşme sürecine gidileceği öne sürüldü.

1 Haziran’da gerçekleşecek Kabine toplantısının ardından açıklanacak kararlarda; açık havada düğünlerin yapılacağı kapalı salonlarda ise belirli kişi sayısı sınırlaması koyarak yapılacağı, halı sahaların ve yüzme salonlarının açılacağı, kafe ve restoranların da sınırlı sayıda müşteri alarak normalleşme adımlarının atılması bekleniyor. 

MASKE ZORUNLULUĞU KALKIYOR
Bilim Kurulu’nun 1 Haziran’daki toplantısından sonra maske konusunda da önemli bir kararın verileceği bekleniyor. Vakaların beklenildiği seviyeye düşmesinin ardından normalleşme sürecini başlatmak için haziran ayından itibaren sahillerde, parklarda, bahçelerde, kişiler arası iki metre mesafe bırakılmak koşulu ile artık maskesiz dolaşılabilecek.

EĞİTİMDE TELAFİ DÖNEMİ BAŞLIYOR
Öte yandan eğitimde telafi dönemi başlayacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Eğitimde telafi uygulamasına hazırız. Büyük ve kapsamlı bir telafi süreciyle akademik, sosyal duygusal ve fiziksel alanda olumsuz etkileri ortadan kaldıracağız. Haziran ayı itibarıyla başlayacağımız çalışmalar 2021-2022 eğitim yılını da kapsayacak” paylaşımı ile normalleşme adımlarına yeşil ışık yaktı.

1 haziran normallşeme kafe maske maske zorunluluğu