Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. ABB'den Melih Gökçek'ye FETÖ'ye kaynak aktarımından suç duyurusu
Siyaset
Yayınlanma: 22 Mayıs 2020 - 13:01
Güncelleme: 22 Mayıs 2020 - 14:04

ABB'den Melih Gökçek'ye FETÖ'ye kaynak aktarımından suç duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek'in FETÖ kanallarına para aktarımı yaptığı yolundaki haberler üzerine tahkikat başlattı. Yapılan tahkikat sonucunda iddiaların doğru olduğu anlaşıldı. Melih Gökçek ve yönetimi hakkında Ankara Büyükşehir Belediyesi suç duyurusunda bulundu.

Siyaset
22 Mayıs 2020 - 13:01
Güncelleme: 22 Mayıs 2020 - 14:04
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABB'den Melih Gökçek'ye FETÖ'ye kaynak aktarımından suç duyurusu
AYKIRI / HABER MERKEZİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, görevden alınan eski başkan melih gökçek için bir suç duyurusunda daha bulundu.

17-25 Aralık sonrasında FETÖ kanallarına Belediye bütçesinden reklam aktarımı iddiasıyla çıkan haberler üzerine ABB tarafından tahkikat başlatıldı.

Yapılan tahkikatlarda haberlerin doğru olduğu ve kaynak aktarımının Gökçek'in talimatıyla gerçekleştirildiği ortaya çıktı. 

Yapılan tahkikat sonucunda Büyükşehir Belediyesi tarafından Melih Gökçek ve üç yönetici hakkında “suç Örgütüne yardım etme”, “terörizmin finansmanı ve görevi kötüye kullanma” suçları işlendiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

FETÖ’YE TEK KALEMDE YÜZ BİNLERCE KIYAK
Yapılan incelemenin ardından, FETÖ Terör Örgütü’nün yayın organları olarak bilinen Samanyolu TV’ye 240.000 TL, Kanaltürk’e 81.000 TL, Samanyolu Haber’e 36.000 TL ve Bugün TV’ye 18.000 TL olmak üzere KDV hariç toplam 375.000 TL ödemenin tek kalemde yapıldığı ortaya çıktı.
 
İnceleme sonrasında oluşturulan raporda eski Başkan İbrahim Melih GÖKÇEK, ankara büyükşehir belediyesi eski Genel Sekreteri FETÖ firarisi Kamil KILIÇ, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi eski Başkanı Ahmet Recep TEKCAN ve Mali Hizmetler Dairesi eski Başkanı FETÖ firarisi Hasan UÇAR hakkında suç örgütüne yardım etme, terörizmin finansmanı ve görevi kötüye kullanma suçlarını işlemekten dolayı cezalandırılmaları gerektiği yer aldı.
 
FETÖ İMAMI BELEDİYEDEN ÇIKTI
FETÖ yayın organlarına 17/25 Aralık 2013 tarihinden sonra dahi aktarılan yüz binlerce liralık kaynak araştırması, bir başka gerçeği de gözler önüne koydu. FETÖ firarisi Kamil Kılıç’ın Ankara’nın en bilindik “imamlarından” olmasına rağmen 17/25 Aralık sonrasında dahi Büyükşehir Belediyesi’nde görevine devam ettiği ve 15/04/2014 tarihinde emekli olduğu ortaya çıktı. “Paranın başında oturan” Mali Hizmetler Dairesi eski Başkanı Hasan Uçar’ın ise yine 17/25 Aralıktan sonra 4 ay göreve devam ettiği ve daha sonra Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda görevlendirildiği belirtildi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi, FETÖ’ye kaynak aktarımında sorumlulukları bulunan Kamil Kılıç, Hasan Uçar ve Ahmet Recep Tekcan ile birlikte, takdir ve tensip makamı olmasına rağmen söz konusu şahıslar ile ilgili hiçbir işlem tesis etmeyen ve Belediye adına bu işin yapılmasına müsaade ederek suça iştirak eden Melih Gökçek hakkında “suç Örgütüne yardım etme”, “terörizmin finansmanı ve görevi kötüye kullanma” suçları işlendiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
 

# melih gökçek# ankara büyükşehir belediyesi# suç duyurusu# fetö kanallarına destek# fetöye destek# melih gökçek fetö
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Mutlak Butlan nedir, ne demek? CHP'de 'Mutlak Butlan' tartışması ne?
Mutlak Butlan nedir, ne demek? CHP'de 'Mutlak Butlan' tartışması ne?
Mutlak butlan tartışmalarına MHP de dahil oldu!
Mutlak butlan tartışmalarına MHP de dahil oldu!
Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Düşmeye devam edecek!
Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Düşmeye devam edecek!
CHP'li belediyelere yönelik operasyonda gözaltı sayısı arttı!
CHP'li belediyelere yönelik operasyonda gözaltı sayısı arttı!
Son Haberler
Acun Ilıcalı mahkemede aylık gelirini açıkladı
Acun Ilıcalı mahkemede aylık gelirini açıkladı
Naci Görür uyardı: 'Yediye kadar deprem üretebilir'
Naci Görür uyardı: 'Yediye kadar deprem üretebilir'
Büyük tepki çekmişti: Tartışmalı yasa Meclis'ten geçti!
Büyük tepki çekmişti: Tartışmalı yasa Meclis'ten geçti!
Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
Ülke genelinde tüm hayvan pazarları kapatıldı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
İzmir'de benzin dökerek yangına sebebiyet veren kişi gözaltına alındı
Devlet Bahçeli istedi, Tayyip Erdoğan reddetti!
Devlet Bahçeli istedi, Tayyip Erdoğan reddetti!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.