Anasayfa
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Teknoloji
  • Kültür-Sanat
  • Sağlık Yaşam Eğitim
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. 28 Şubat Davası: Çevik Bir'in unutkanlığı var, bir başka general ise sonda takılı halde cezaevinde!
Gündem
Yayınlanma: 27 Ağustos 2021 - 11:30

28 Şubat Davası: Çevik Bir'in unutkanlığı var, bir başka general ise sonda takılı halde cezaevinde!

28 Şubat davası nedeniyle cezaevine gönderilen 80 yaşın üstündeki generallerin sağlık durumları tartışılmaya devam ediyor. Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Emekli Orgeneral Çevik Bir'in unutkanlığının olduğunu ve bir başka generalin ise sonda takılı halde cezaevine konulduğu belirtti.

Gündem
27 Ağustos 2021 - 11:30
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
28 Şubat Davası: Çevik Bir'in unutkanlığı var, bir başka general ise sonda takılı halde cezaevinde!
28 Şubat Davası'nda tutuklanan emekli generaller tartışma konusu. Generallerin 80 yaşın üzerinde olması ve sağlık durumlarının cezaevine el verişli olmaması tepki çekmişti. Sözcü yazarı Saygı Öztürk, emekli orgeneral Çevik Bir'de yaşı nedeniyle unutkanlık başladığını söyledi. Ayrıca Öztürk, Genelkurmay Personel Başkanı emekli Korgeneral Yıldırım Türker'in sonda takılı halde cezaevine götürüldüğünü ifade etti.

Saygı Öztürk'ün yazısı şu şekilde;
"28 Şubat Davası'na hep “İntikam davası” olarak bakılıyor. İddianameyi hazırlayan savcının, yargılamayı yapan bazı hakimlerin Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu olduğu gerekçesiyle hükümlü, tutuklu ya da yurt dışında kaçak olduğu hep vurgulandı. Dahası dava sürecinde sahte olduğu öne sürülen belgelerden hemen her duruşmada söz edildi.

Komutanlar cezaevine girince birilerinin yüreğinin soğuduğuna ilişkin haberler yansıdı. Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) aldığı ve hükümete tavsiye ettiği kararların sonucuna bakarsak, 8 yıllık temel eğitime geçilmesinin dışında da o kararlardan uygulanan da olmadı. Silah ruhsatları denetim altına alınmış olsaydı, İçişleri Bakanlığı tarafından aranan kişilere silah taşıma ruhsatı verilir miydi? Üzerine gidilseydi pompalı tüfekler internetten alınabilir miydi? Tarikat bağlantılı kişiler bu kadar kritik görevlere getirilir miydi?

SONDALI HAYAT
28 Şubat sürecinde Genelkurmay 2. Başkanlığı döneminde bulunan ve TSK'dan orgeneral olarak emekliye ayrılan Çevik Bir de sağlık durumu nedeniyle Adli Tıp'a götürüldü. Ben, tanık olduğum bir olayla Çevik Bir'in durumunu anlatacağım.

İnsanların yaşı gereği bazı rahatsızlıkları ortaya çıkıyor. Cezaevine konulan komutanların yaşları 73 ile 89 arasında değişiyor. Örneğin siz biliyor musunuz dönemin Genelkurmay Personel Başkanı emekli Korgeneral Yıldırım Türker'in, sonda takılı olarak hayatını cezaevinde sürdürmek zorunda bırakıldığını? Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın belindeki rahatsızlık nedeniyle yürümekte bile zorlandığını. 89 yaşındaki emekli Orgeneral Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi'nin cezaevinde nasıl yaşadığını?

Çevik Bir'de de “unutkanlık” baş gösterdiğini fark ettim. Kendilerine “Ömür boyu hapis cezası verildiğini” hatırlattığımda, “Nereden çıkarıyorlar anlamadım. Ben cezaevinde iki yıla yakın yattım, çıktım. Şimdi ne cezasıymış? Onca yıl sonra ceza mı olurmuş?” dedi. Ben yargının işleyişini anlatırken, cezaevinde yattığı dönemde “Tutuklu” olduğunu, şimdi ise hüküm verildiğini belirttiğimde, “Bunların gerçekle ilgisi yok. Kasıtlı olarak bunu gündeme getiriyorlar” dedi. Çevik Paşa'da, yaşı gereği olsa gerek unutkanlığının tırmandığını gözlemledim. Zaten, Adli Tıp'a da bu yüzden gönderildi.

İNTİKAM DAVASI MI?

Çevik Bir, her konuşmamızda davanın temelini oluşturan 5 no.lu CD'nin adli bilişim açısından güvenilir olmadığının bilirkişiler tarafından ortaya konulduğunu belirtiyor ve şunları söylüyordu:

“Cezaevinde en uzun süre yatan beş kişiden birisiyim. Tam 20.5 ayım cezaevinde geçti. Biz ilk günden beri CD'nin düzmece olduğunu belirtiyorduk. Devlete hizmet etmenin bazen ağır bedelleri de oluyor. Yanlış yapmadık, ülkemize hizmetten başka bir şeyimiz yok.”

28 Şubat Davası'nın sanıklarının yaşları gereği sıkıntı çektikleri doğru. Ama başlarının hep dik olduğunu, yanlış bir şey yapmadıklarını da hep dinledim. Bu davanın bir “İntikam davası” olduğuna ilişkin yorumlar ise hiç eksik olmuyor."

# çevik bir# 28 şubat# asker# general# çetin doğan
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
'Fidan Hoca' gözaltına alındı
'Fidan Hoca' gözaltına alındı
Manifest'in kurucusu Tolga Akış tutuklandı
Manifest'in kurucusu Tolga Akış tutuklandı
Emekli Amiral Türker Ertürk hakkındaki iddianame tamamlandı: İstenen ceza belli oldu
Emekli Amiral Türker Ertürk hakkındaki iddianame tamamlandı: İstenen ceza belli oldu
Son Haberler
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Özgür Özel'den 'CHP'ye dönüş olacak mı' sorusuna yanıt
Bir devrin sonu! Messi veda etti...
Bir devrin sonu! Messi veda etti...
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
ABD Başkanı Donald Trump: İran'ı tokatlayacağız
Ehliyet sınavları değişiyor: Aday artık akan trafiğe çıkacak
Ehliyet sınavları değişiyor: Aday artık akan trafiğe çıkacak
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
ABD'den Türkiye'ye çağrı: Dijital hizmet vergisini kaldırın!
ABD'den Türkiye'ye çağrı: Dijital hizmet vergisini kaldırın!

Ana Sayfa
Gündem
Spor
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Medya
Teknoloji
Kültür-Sanat
Sağlık
Yaşam
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.